Pelityyppien erittely

Stealth -pelit

Stealth -kuvake Stealth -peleissä pelaaja pelaa kaikki salakavalasti ja saa heidät suorittamaan tehtävänsä pettämällä ja pettämällä. Oletko tarpeeksi hyvä pelaaja hiipiäksesi kartan toiselta puolelta toiselle näkemättä? Haastavat ja tunnelmalliset salaiset pelit mahdollistavat kokeilun ja luovuuden.

Pelit, kuten Metal Gear Solid, Thief -sarja ja Splinter Cell, ovat kaikki salaa.

Taistelupelit

Taistelukuvake Street Fighter II: n kuuluisalla julkaisulla vuonna 1991 taistelupelien suosio kasvoi valtavasti. Näiden nimikkeiden avulla voit kohdata joko ihmisen tai tekoälyn vastustajan ja testata tietosi yhdistelmistä ja reflekseistäsi.

Street Fighter II, Tekken ja Mortal Kombat ovat ikonisia taistelupelejä.

Selviytymispelit

Selviytymiskuvio Pelaajat pudotetaan vihamielisiin olosuhteisiin (ajattele viidakkoa, aavikkoa, arktista aluetta), yleensä ilman työkaluja, ja heidän tehtävänään on selviytyä. Tämä suuntaus on kasvanut viime vuosina. Rustin kaltaisilla peleillä selviytymislajista tulee yhä laillisempi. Nämä ovat sekoitus strategiaa, toimintaa ja roolipelejä.

Survival -kauhupelit

Survival Horror -kuvake Nämä pelit jäähdyttävät varmasti verta ja pelottavat sinua. Pelaaja heitetään aktiivisesti antagonistiseen ympäristöön, (yleensä), jota täyttävät vanhat kauhut, pakottaen heidät käyttämään taisteluaan ja intuitiotaan selviytyäkseen.

Pelit, kuten Resident Evil, olivat tämän genren edelläkävijöitä. Zombien ja muiden kauhujen vaeltama kartanon läpi käveleminen antoi pelaajalle mahdollisuuden lentää tai taistella, kun oli kyse heidän kohtaamistaan ​​kauhistuttavista kauhuista. Se loi jopa lauseen “astu selviytymiskauhuun ensimmäisessä pelissä.

Silent Hill, Resident Evil ja Alone in the Dark ovat kaikki selviytymiskauhuja.

Tekstipelit

Tekstikuvake Tämä viittaa kokonaan tekstipohjaisiin peleihin, joissa toistotyyppi on annettu komennoilla tarinan siirtämiseksi eteenpäin. Tämä yhdistettiin yleensä roolipeleihin.

Peli usein kysyi pelaajalta avointa “mitä teet?”, Kun on kuvattu ympäristö, jossa he ovat. Jos pelaaja herää luolassa, pelaaja voi kirjoittaa “käänny vasemmalle”, “kevyt taskulamppu” ja “kävele eteenpäin” edetäksesi peliä.

Interaktiivinen elokuva

Interaktiivinen kuvakePeli Dragon’s Lair oli kuuluisa edelläkävijä tässä lajissa. Siinä on esitallennettu “elokuva”, jossa pelaaja hallitsee jotakin toiminnan osaa.

Dragon’s Lairissa sinun on painettava asianmukaista painiketta varmistaaksesi, ettet putoa piikkikuoppaan tai vältä tulipalloa. Tämä tyylilaji lisäsi soittajan syventämistä. Toistettavuuden arvoa haittaa kuitenkin lineaarinen tarina.