Useita videopelityyppejä

Useita videopelityyppejä

Videopelien suosio on johtanut alan laajentumiseen ja teknologian kehitykseen. Nykyään on olemassa monia erilaisia ​​pelityyppejä ja genre kasvaa edelleen nopeasti. Yksi videopeli eroaa toisesta pelattavuuden, kategorian ja vuorovaikutuksen suhteen.

Ei ole harvinaista nähdä peli, jolla on suuria yhtäläisyyksiä toisesta videopelistä. Se, mikä tekee videopelistä erilaisen, on tapa, jolla sitä pelataan ja kuinka olet vuorovaikutuksessa sen kanssa.

Videopeli luokitellaan eri genreihin. Opi monia erilaisia ​​pelejä, jotka ovat saatavilla markkinoilla tänään. Teknologian nopeasti kehittyessä uusia, parannettuja ja päivitettyjä pelejä tuodaan markkinoille säännöllisesti.

Toiminta:

Yksi suosituimmista genreistä, toimintapelit ovat pelien perustyyppi. Toimintavideopeli edellyttää, että pelaaja käyttää refleksikykyäsi ja ajoitustasi pelin aikana. Suosittuihin toimintaelokuviin perustuva videopelaaminen on nykyään yleistä.

Viimeisin esimerkki elokuvan yhdistämisestä on Tron: Evolution -videopeli. Grafiikka on silmiinpistävää, ja siinä on häikäisevät neonvärit ja tumma kuvaus tieteismaailmankaikkeudesta. Peli on onnistuneesti luonut uudelleen elokuvan ruudukon tarjotakseen visuaalista tyydytystä kaikille pelaajille.

Toinen esimerkki toimintavideopelistä, joka on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa ja jota on päivitetty ja parannettu, jotta se olisi haastavampi ja kiinnostavampi pelaajille, on Tomb Raider: Legend. Pelin ohjaimiin on tehty joitain parannuksia ja ympäristöjä on tehty entistä henkeäsalpaavammiksi kaikissa vaiheissa.

Seikkailu:

Seikkailupelit koostuvat pelattavuudesta, joka käyttää joitakin toimintavideopelien ominaisuuksia. Tästä genrestä kuuluisa on The Secret of Monkey Island: Special Edition Review. LucasArtsin takana olevien loistavien mielien luoma peli sisältää nokkeluutta ja oikeita seikkailuja. Tästä pelistä on tullut klassikko nokkelien pulmapelien, sapeliterävän kirjoitustensa ja ikimuistoisten hahmojensa ansiosta.

Toinen esimerkki seikkailuvideopeleistä on Metal Gear Solid 3: Subsistence. Tämä peli on laajennettu versio Metal Gear Solid 3: Snake Eaterista ja sisältää joitain ominaisuuksia Metal Gear: Solid Snakesta ja alkuperäisestä Metal Gearista.

Kilpa:

Pelimekaniikassa pelaaja ajaa superautoa, jonka päätavoitteena on voittaa kilpailu. Kilpa-genreä pidetään videopelialan edelläkävijänä. Monet varhaiset videot olivat osa kilpa-genreä. Suosittu esimerkki on Burnout: Revenge, joka on osa Burnout-pelisarjaa.

Sarjan menestys on mittasuhteiltaan eeppinen. Peli käsittelee kostoa ja tuhoa ja tietysti kilpailun voittoa. Tourist Trophy: Real Riding Simulator tarjoaa parannetun grafiikan ja autenttisen näköisiä ajoneuvoja. Tässä pelissä sinulle annetaan mahdollisuus pelata 35 eri pelitilassa.

Roolipelit tai roolipelit:

Roolipelit ovat luoneet markkinaraon pelialalle. Eräs onnistunut esimerkki on Fable III, joka sijoittuu teolliseen aikaan ja sisältää uuden sankarin, jonka on määrä luoda vallankumous, ottaa valtaistuin kukistettuaan kuninkaan ja tuhottuaan maata ja ihmisiä uhkaavan pahan olennon.

The Final Fantasy XI Online: Treasures of Aht Urhgan on Final Fantasy -sarjan uusin, joka on ollut suosikkipelien sukupolvien keskuudessa. Tämä peli on kolmas massiivisen moninpelin online-roolipelien (MMORPG) sarjassa.

Strategia:

Tämä pelilaji on suunniteltu tuomaan esiin pelaajien ajattelu- ja suunnittelukyky. Tämä genre sisältää strategiapelin ja reaaliaikaisen strategiapelin (RTS). StarCraft II on hyvä esimerkki tästä genrestä. Se kuvaa 2500-luvun taistelua eeppisen mittasuhteen ylivallasta. The Act of War: Direct Action on RTS-peli, joka hyödyntää live-toiminnan leikkauskohtauksia.