Videopelityyppien täydellinen opas

Videopelityyppien täydellinen opas

Pelit ovat suositumpia kuin koskaan: ne täyttävät uutissyötteemme, ruokkivat sosiaalista vuorovaikutusta ja antavat meille veneitä hauskaa tuntikausia. Paitsi että ne ovat näennäisesti aina läsnä tänään, mutta on niin monia erilaisia ​​pelilajeja, joista valita.

Olipa kyseessä sitten roolipeli tai pisteen ja napsautuksen seikkailu, pelilajeja on niin monia, joista monet sekoittavat ja sopivat yhteen muiden tyylilajien eri puolien kanssa, joten voit todella hioa mitä etsit pelistä.

Mitkä ovat tärkeimmät pelityypit? Mitkä ovat kunkin genren suurimmat pelit? Mikä genre sopii sinulle? Onneksi haluan näyttää teille tarjoamalla täydellisen oppaan videopelityypeille.

Ensimmäisen persoonan ampuja

1990-luvun puolivälissä ystäväni kutsui minut yöpymään. Tiesin, että meillä olisi hauskaa: pysyä hereillä myöhään, syödä erittäin epäterveellisiä ruokia, jotka saisivat tavallisten ihmisten vatsat kääntymään, ja yleensä vain paskaa. Ystäväni kuitenkin ohjasi minut tietokoneeseensa huoneeseensa. Toki pelasimme paljon yhdessä, mutta tämä oli erilaista. Hän käynnisti Doomin id Softwarella.

Olin heti tulvillaan helvetimaisemaa; demoneja ja hirviöitä, jotka metsästävät sinua, valtavia aseita ja moottorisahoja, jotka tekevät lyhyttä työtä louhoksestasi, ja mielettömiä määriä verta ja verta.

Tämä oli ensimmäinen esittelyni ensimmäisen persoonan ampujiin tai FPS-peleihin. Nykyään FPS -pelit ovat markkinoiden suosituimpia pelejä. Call of Duty- ja Battlefield-franchising-pelien kaltaiset pelit ovat vahvistaneet FPS: n eräiksi modernin historian kestävimmistä genrekohtaisista peleistä.

FPS -peleillä on syvä pelihistoria, joka ulottuu väistämättä 1970 -luvulle. Siitä ei kuitenkaan tullut maailmanlaajuista sensaatiota, ennen kuin Wolfenstein 3D julkaistiin vuonna 1992. Se myi yli 200 000 kappaletta vuoden 1993 loppuun mennessä.

Reaaliaikainen strategia

Reaaliaikainen strategia (RTS), pelityyli, juontaa juurensa 1980-luvulle The Ancient Art of War -pelillä. Pelaajan on osallistuttava kalliopaperi-sakset-tyyppiseen pelaamiseen erityyppisten soturiyksiköiden välillä. Sinun olisi esimerkiksi vastustettava jousimiehiä ratsumiehillä ja ratsumiehiä keihäsmiehillä.

Nykyisessä lajityypissä olemme siirtyneet tämän yksinkertaisen konseptin ohi ja täydentäneet sitä suunnattomasti: pelaajien on yleensä rakennettava tukikohtia, muodostettava yksiköitä ja tuhottava vastustaja. Blizzard -peli, StarCraft, määritteli tavan, jolla RTS -pelit kehittyvät pelihistoriassa.

Houkuttelevan, rakeisen ja yksityiskohtaisen tilan ansiosta pelaaja valitsee kolmen rodun, Terransin, Zergin ja Protossin, välillä.

Jokaisella rodulla on omat etunsa ja heikkoutensa, ainutlaatuiset rakennukset, yksiköt ja tarinat. StarCraftin koukuttava tukikohdan rakentaminen ja nopeatempoinen toiminta tekivät siitä voimankäyttäjän paitsi RTS: ssä myös pelaamisessa.

Nykyään StarCraftia pelataan edelleen voimakkaasti pelaajien keskuudessa, etenkin Etelä -Koreassa. Korealaiset kaatavat sydämensä ja sielunsa StarCraftiin leikattujen turnausten muodossa hulluilla rahasummilla ja arvokkailla pelisponsoroinneilla.

Henkilökohtainen suosikkini, Age of Empires -pelisarja, yhdistää vanhan hyvän RTS: n ja vahvan historian. Erityisesti Age of Empires II: Age of Kings vie pelaajan RTS-pelimuotoon pelatessaan tosielämän skenaarioita, kuten sadan vuoden sota, Espanjan Reconquista ja taistelut William Wallacen ja Englannin kuningaskunnan välillä.